Hemelvaartsdienst in de Prinsentuin en dauwtrapwandeling

Op 9 mei is er om 10.00 uur een feestelijke interkerkelijke Hemelvaartsdienst in de Prinsentuin bij de muziekkoepel . Het thema is "Wat een feest!" Brassband Hosannah zorgt voor de muziek en Jouke Telgenhof, de nieuwe dominee van de Fonteinkerk, praat de dienst aan elkaar. Ook op kinderen is gerekend en er is thee en koffie . Wie zeker wil zijn van een zitplaats kan zelf een stoel of een kleedje meenemen. 
 
De openluchtdienst wordt al jaren georganiseerd door de Parkkerk en de Pelikaankerk, maar de afgelopen jaren zijn de Vineyard Gemeente, Stadsklooster Jabixhûs en nu ook de Fonteinkerk aangehaakt. Iedereen is welkom! Toegang is vrij. Er is wel een collecte voor Vluchtelingenwerk.
 
Dauwtrapwandeling 
Voor de vroege vogels is er ook een Dauwtrapwandeling vooraf. Om 7.30 uur verzamelen we bij de muziekkoepel. De wandeling is ca 6 km, maar door de bezinningsmomenten onderweg duurt het ongeveer 2 uur.
 
Jabixhûs heeft eerder bezinningswandelingen georganiseerd door de stad, nu is het een groene route richting Leeuwarderbos met verrassende elementen . Een aantal stukken daar zijn helaas niet geschikt voor rolstoelers. Schoenen, die tegen modder kunnen worden aangeraden. Deelname is gratis.