Belijdenis

Wereldwijd belijden christenen het geloof volgens belijdenisgeschriften. Zij getuigen van de levende God en belijden deel uit te willen maken van Zijn gemeenschap in Christus. Gemeenteleden kunnen in hun gemeente een openbare geloofsbelijdenis afleggen. Dit wordt in de praktijk ook wel ‘belijdenis doen’ genoemd.

Tijdens de openbare geloofsbelijdenis in de kerk belijd je individueel en in gemeenschap met de gemeente het geloof in God de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Het beamen of ontvangen van het sacrament van de doop staat daarbij centraal. Door het doen van belijdenis treed je toe als belijdend lid van de gemeente. In sommige gemeentes vormt het afleggen van de openbare geloofsbelijdenis een voorwaarde om bevestigd te worden als ambtsdrager.

Het doen van belijdenis is niet enkel openlijk bevestigen en getuigen van wat je gelooft voor de kerkelijke gemeente, maar individueel en volwaardig ‘ja’ zeggen tegen God vanuit het hart. Het is een intiem en persoonlijk teken dat je werkelijk bereid bent om Christus te volgen en deel uit te maken van Zijn gemeenschap. 

Belijdenis doe je tijdens de eredienst op zondag, in het bijzijn van de gemeenteleden. 

Vragen?

Heb je vragen omtrent belijdenis? Of wil je concreet de mogelijkheden bespreken om belijdenis te doen? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil graag contact: